Over ons

Klaassens Advies, de juiste keuze

Het ondernemerschap is iets wat Ramon Klaassens altijd al heeft aangesproken. “Waarom maken mensen bepaalde keuzes” was een vraag die hij vaak heeft gesteld. Tijdens de opleiding Agrarische Bedrijfskunde wist Ramon Klaassens dan ook zeker dat hij werkzaam wilde zijn als adviseur/coach. Tijdens het laatste jaar van zijn opleiding heeft hij gewerkt bij een accountantskantoor. Economie sprak hem altijd al erg aan en hier werd dan ook een gezonde basis gelegd op het gebied van fiscaliteit en bedrijfseconomische kengetallen. Na een jaar werkzaam geweest te zijn in de accountancy besloot hij iets anders te gaan doen.

Tijdens zijn zoektocht is Ramon bezig geweest om samen met een melkveehouder een eigen zuivelfabriek op te starten. Tijdens deze uitdaging werd benadrukt dat er meer mogelijk is dan dat je vooraf dacht. Toen dit avontuur op hield is hij verder gaan zoeken. Ramon werd toen benaderd om in het dagelijks bestuur van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontact (NAJK) te komen. Dit ging om de portefeuille bedrijfsovername en het vice-voorzitterschap. Ramon is deze uitdaging aangegaan voor een periode van vier jaar. Tijdens deze periode is er veel ervaring en kennis opgedaan rondom regelgeving en beleid. Het ontwikkelen en uitwerken van het gemeenschappelijk landbouw Beleid is daar het beste voorbeeld van. Daarnaast zijn zaken als mestwetgeving, fiscaliteiten en subsidies vaak voorbij gekomen. Dit alles ging gepaard met een gigantisch netwerk. Hierdoor kan Ramon Klaassens bij veel mensen met vragen terecht.

Naast het NAJK is Ramon Klaassens in 2010 werkzaamheden gaan verrichten voor het adviesbureau Valacon-Dairy. Dit adviesbureau richt zich op het verlengen van de levensduur van melkkoeien. Ramon heeft zich hierbij met name gericht op de onderdelen economie en arbeid. Daarnaast mocht Ramon zich bezig houden met de bedrijfsontwikkeling binnen Valacon-Dairy. In 2011 is Ramon Klaassens toegetreden tot Valacon-Dairy, waardoor hij mede-eigenaar is geworden.

Dit heeft Ramon gedaan tot maart 2015, waarna hij de keuze heeft gemaakt om zich volledig te gaan richten op Klaassens Advies. Hierbij is hij aan de slag gegaan met het begeleiden van subsidieaanvragen voor ondernemers, het vergelijken van kengetallen van ondernemers, het opsplitsen van een bedrijf en opnieuw inrichten van een bedrijf in verschillende BV’s en het begeleiding bij het opstellen van ondernemersplannen. Dit alles heeft er voor gezorgd dat er in de afgelopen periode een breed blikveld is ontstaan. Ramon Klaassens is dan ook graag bereid om eens vrijblijvend met u van gedachten te wisselen of hij u hiermee van dienst kan zijn.

Contactgegevens

Neem vrijblijvend contact op met Klaassens Advies.

Adres

Klaassens Advies
Raadhuisstraat 6
9697 PR  BLIJHAM

Contactformulier